Ontmoet Ramon.

Hi Ramon, Griph was de launching customer voor onze koppeling met Legalsense dus ik vind het erg leuk dat we je mogen interviewen.
“Klopt, ik vind het erg leuk om aan de front-end te staan van wat er gebeurt op het gebied van legaltech. Het omarmen van een product heeft onder andere te maken met de (on)handigheden van een platform en het brede draagvlak binnen het kantoor. Combineer dit met het kostenaspect en je komt tot een keuze.”

Wat was de reden om voor Cotembo te kiezen?
“Behalve het inhoudelijk stuk was ook de koppeling met Legalsense erg belangrijk, dat vind ik erg sterk en een goede keuze.”

Waarom is een oplossing zoals Cotembo belangrijk voor jullie?
“Je wilt voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dat wil je ook inzichtelijk maken, aan cliënten en toezichthouders. Met Cotembo kun je niet alleen laten zien dat de intentie en goede wil er zijn, je bent daadwerkelijk bezig om het goed te regelen.”

Wat is jouw eerste indruk van werken met Cotembo?
“Heel prettig. De manier waarop jullie vragen oppakken vind ik fijn, snel over het algemeen.”

Al snel kwamen we tot wat uitzoekwerk: Voda, Wwft, curator, mediator, advocatuur.. allemaal onderdelen waar we een fundament voor moesten leggen. Hoe ging dat volgens jou?
“Goed. Ik begrijp dat het voor een buitenstaander niet vanzelfsprekend is hoe het in elkaar zit, wat de verschillen zijn tussen de verschillende hoedanigheden waarin wordt opgetreden. Dat is vervolgens ook een leerproces, je moet ergens beginnen en dat ging erg goed. Ook binnen de sector is het niet altijd voor iedereen duidelijk. Mensen die in de verschillende hoedanigheden optreden snappen het wel maar ik kan me voorstellen dat wanneer je geen curator bent je daar niet van op de hoogte bent. ”

Wat is jouw verwachting van de ontwikkelingen op het gebied van cliëntacceptatie binnen jullie sector?
Ik verwacht dat er snel meer goede oplossingen voor clientonboarding en Wwft zullen komen, ook van de grote platforms zoals Kluwer en Legalsense. Het zal voor Cotembo zaak zijn de huidige voorsprong te behouden.

Hoe zie jij de toekomst samen met Cotembo voor je?

Afgaande op mijn ervaringen tot dusverre: zonnig!

Ramon Frankfort Griph
Griph Law

Over Griph
Griph is een kantoor gestript van bureaucratie en non essentials. De advocaten en fiscalisten van griph zijn gefocust op hun klanten en niet op omzettargets of interne competitie.

Griph is een platform voor juristen om te ondernemen. Onze platte organisatie biedt ruimte voor ontwikkeling en alle faciliteiten om goed te kunnen werken.


Over Ramon
Ramon adviseert en procedeert over ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Hij begeleidt ondernemingen bij private equity & venture capital transacties, overnames en herstructurering. Hij heeft cliënten uit alle geledingen van het bedrijfsleven, met een accent op industrie, handel en nieuwe media.

Ramon wordt regelmatig aangesteld als curator in faillissementen.

Terug

De totaaloplossing die helpt

clientacceptatie eenvoudig

te maken

Probeer Cotembo gratis uit