Ontmoet Arjan.

Hi Arjan, ongeveer een jaar geleden kwam je voor de eerste keer in contact met Cotembo. Vertel eens over die eerste keer en de indruk die jij er aan overhield.

“Via Rob van de Plassche kwam ik in contact met Cotembo, een startup die een oplossing kon bieden om, door middel van automatisering, het CDD proces te begeleiden. De manier waarop Dave Ingeveld mee dacht en flexibel was in de wijze waarop ik eea wilde inregelen was erg prettig. Ik kreeg het gevoel dat ik aan tafel zat met een business partner en niet een partij die zijn software wilde verkopen.”

Welke uitdaging had Fidus op dat moment waarvan je hoopte dat Cotembo dit kon oplossen?

“Wij voldoen aan wet- en regelgeving maar er was onvoldoende dossiervorming en dus bewijslast. Hiervoor zocht ik een partij die aan de voorkant het proces kon regelen en een inhaalslag kon maken met betrekking tot dossiers uit het verleden.”

Cotembo ging uiteindelijk voor jullie aan de slag, leg eens in het kort uit wat zij voor jullie hebben gedaan.
“Cotembo heeft niet alleen de technische oplossing geregeld maar ook het gehele implementatietraject begeleid binnen mijn domein, van het beleid tot aan de werkinstructies.”

Inmiddels zijn jullie sinds een paar maanden live met Cotembo, hoe zijn de reacties onder de betrokken personen (gebruikers, beleidsmakers, etc.)?
“In eerste instantie kwam het gebruik van het systeem over als extra werk en hebben we moeten werken aan het creëren van draagvlak. Omdat de technische oplossing zich zeer eenvoudig laat bedienen is het snel als de nieuwe standaard geadopteerd. Zowel door de adviseurs als onze juridische afdeling die dossiers moet beoordelen. De medewerkers die het klantcontact hebben en de aanvragen begeleiden konden direct schakelen met Cotembo voor uitleg en zelfs voor aanpassingen in het proces.”

Wat is jouw verwachting van de ontwikkelingen op het gebied van cliëntacceptatie binnen jullie sector?

“Ik verwacht dat er in de toekomst nog meer verplichtingen komen voor ons als intermediair en dat zaken als CDD voor veel meer producten zullen gaan gelden. Dit alles moet wel behapbaar blijven en niet doorslaan. Het moet uitlegbaar zijn aan de klanten. Uiteindelijk kosten deze extra werkzaamheden meer tijd en dus geld. Wie gaat dit betalen?”

Hoe zie jij de toekomst samen met Cotembo voor je?

“Ik ben altijd op zoek naar business partners voor de lange termijn. Op basis van co-creatie duurzame relaties bouwen. Het afgelopen jaar heeft Cotembo laten zien dat ze op basis van dezelfde uitgangspunten in de wedstrijd zitten. Kritisch naar zichzelf maar ook naar ons als organisatie. Heel transparant om ook bij ons de processen beter te maken.”

Arjan Hakkennes
Fidus Heinenoord

Over Fidus
Fidus zorgt voor alle financiële zaken, van verzekeringen tot pensioen en hebben een samenwerking met meer dan 150 verzekeraars.

Bij Fidus werken meer dan 350 financiële adviseurs. Veel van hen zijn verzekeringsadviseurs met jarenlange ervaring in de verzekeringswereld.

Fidus is onderdeel van Heinenoord Holding en daardoor ook onderdeel van de NN Group.


Over Arjan
Arjan Hakkennes is Chief Commercial Officer (CCO) bij Heinenoord Holding met o.a. Fidus. Met meer dan 20 jaar ervaring binnen de financiële sector weet Arjan exact wat binnen de branche speelt en waar die naar toe beweegt.

Neem contact met ons op
Terug

De totaaloplossing die helpt

clientacceptatie eenvoudig

te maken

Probeer Cotembo gratis uit