Ontmoet Zoë.

Hi Zoë, meer dan een jaar geleden kwam je voor de eerste keer in contact met Cotembo, de pilotfase. Vertel eens over die eerste keer en de indruk die jij er aan overhield.
"Het was heel fijn om een partij te spreken die écht de WWFT wist te vertalen en aan kon geven wat er van een intermediair wordt verwacht door de AFM. Er was dus direct een heel positief gevoel dat we met de juiste partij aan tafel zaten."

Welke uitdaging had All for Finance op dat moment waarvan je hoopte dat Cotembo dit kon oplossen?
"Wij hadden geen idee wat er nou precies van ons verwacht werd door de AFM en de AFM zelf kon ons daar ook niet over informeren. Het was ‘’grijs gebied’’. Wij wilden voldoen aan de WWFT, maar dit wel zo lean en mean mogelijk inrichten. "

Waarom was het oplossen van deze uitdaging zo belangrijk voor jullie?
"Je wilt voldoen aan de wet, maar zonder dat dit te veel tijd in beslag neemt. Indien je dit allemaal handmatig had moeten doen zou dit zoveel extra tijd per dossier opleveren dat we onze tarieven enorm hadden moeten verhogen. Dat wil je niet. De client moet hier zo min
mogelijk van voelen en zien."

Hoe hebben jullie de pilotfase ervaren?
"Wij hebben de pilotfase positief ervaren. Kleine op of aanmerkingen werden snel opgepakt."

Jullie gingen na de pilotfase met Cotembo aan de slag, leg eens in het kort uit wat zij voor jullie hebben gedaan en doen.
"Cotembo zorgt ervoor dat al onze cliënten super snel en goed door het KYC traject heen kunnen. Daarnaast helpt Cotembo je om de juiste protocollen op te stellen binnen het kantoor inzake WWFT. Ze staan je altijd snel te woord over eventuele vragen en of opmerkingen."

Inmiddels zijn jullie sinds een jaar live met Cotembo, hoe zijn de reacties onder de betrokken personen (gebruikers, beleidsmakers, etc.)?
"Eigenlijk allemaal zeer positief. Iets in de trant van ‘’we kunnen het niet leuker maken, maar wel makkelijker’’

Wat is jouw verwachting van de ontwikkelingen op het gebied van cliëntacceptatie binnen de sectoren assurantiën en verzekeringen?
"Binnen de sectoren assurantiën en verzekeringen hebben we vooralsnog niks gehoord over eventuele eisen. Maar het zou zomaar opeens wel verwacht kunnen worden."

Hoe zie jij de toekomst samen met Cotembo voor je?
"We zijn al erg tevreden over de huidige dienstverlening en bij eventuele wijzigingen in de wet weten we dat Cotembo direct zal meedenken en zich blijven ontwikkelen om ons te helpen
daaraan te voldoen."

Zoë Nikolidakes All For Finance
All for Finance logo

Over All for Finance
All for Finance is een onafhankelijke financiële dienstverlener die 100% maatwerk levert. Zij zijn er voor belangrijke momenten in het leven, denken met je mee over risico's en kansen en kijken vooruit naar de toekomst.

Ze bieden producten en diensten die dynamisch, specifiek en blijven aansluiten op ieders persoonlijke situatie.


Over Zoë
Zoë is Operationeel Manager bij All for Finance, de klassieke vraag in een vacature om "een spin in het web" is op Zoë van toepassing. Op alle niveaus is zij dé gesprekspartner en ook in het onderwerp "clientacceptatie" bijt zij zich volledig vast waar ze theorie en praktijk bij elkaar brengt.

Terug

De totaaloplossing die helpt

clientacceptatie eenvoudig

te maken

Probeer Cotembo gratis uit